Personlig assistans, vad är det?

personlig assistansDet finns många former av personlig assistans, de flesta av dessa tänker man inte ens på som personlig assistans, som hjälplärare på skolan, det är lika mycket personlig assistans som att få hjälp med att gå ut på promenader eller få hjälp med att duscha hemma. Det som är roligt med det hela är att en hjälplärare är accepterad personlig assistans medan hemhjälp är något man undviker in i det längsta.

Varför är det så? Det är en väldigt bra fråga och en som man förmodligen inte kommer få något svar på, någonsin. Ifall man inte börjar läsa beteendevetenskap med inriktning på just personlig assistans, men det finns nog inga sådana linjer idag. Ja, det många inte tänker på är att personlig assistans kan vara så många saker, att det inte bara är de gamla och sjuka i vårat samhälle som får och behöver det, utan även unga och fullt friska.

Man kan tycka att stigmat med personlig assistans borde ha försvunnit vid det här laget, men sådan tur har vi inte haft, tydligen. Och eftersom det inte har försvunnit än så lär det inte försvinna inom den närmaste framtiden heller. Men trotts detta är det fler och fler som söker sig till företag som erbjuder personlig assistans på ett eller annat sätt.